Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Engjëjt nuk hyjnë në shtëpinë ku ka statuja apo imazhe

Engjëjt nuk hyjnë në shtëpinë ku ka statuja apo imazhe

Pastrimi i shtëpisë nga fotot dhe statujat, për shkak të asaj që është transmetuar
nga Muslim, nga Ebu Hurejre, i cili ka thënë se i Dërguari i Allahut ka thënë:“Engjëjt nuk hyjnë në shtëpinë ku ka statuja apo imazhe”.

Nga mbrojtja është edhe thënia:Pra, prania e imazheve dhe statujave në një shtëpi pengon engjëjt nga hyrja në
atë shtëpi, dhe në një shtëpi ku engjëjt nuk hyjnë, aty hyjnë shumë lehtë
shejtanët.
Kjo mbrojtje s’është e veçantë vetëm për magjinë, por është dhe për zmbrapsjen e
së keqes në përgjithësi, dhe nga e keqja që kjo e zmbraps është magjia.

(Visited 154 times, 1 visits today)