Segunda-feira, 9/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Endrrat besnike ose të vërteta

Endrrat besnike ose të vërteta

Endrrat besnike ose të vërteta
Endrrat e tilla kujtohen qartë. Këto janë ose lajme të mira ose tërheqje vëmendjeje për personin nga ana e Zotit. Këto adaptohen në shpirtin e personit që fle me urdhrin dhe lejen e Zotit nëpërmjet engjëjve të cilët i konceptojnë nga Libri i Kujtesës (Levhi Mahfudh).

Endrrat besnike janë shkëndija të reflektuara ngaTabela e Kuj- tesës (Levhi Mahfudh) në të ardhmen. Para se t’i vinte profetësia. Profetit i vazhduan ëndrrat besnike për gjashtë muaj me radhë.

I Dërguari i Allahut, alejhi selam, ka thënë:

“Me afrimin e kohës, ëndrra e besimtarit pothuaj nuk del aspak e rreme (realizohet siç e sheh). Ëndrra (besnike) e besimtarit është një nga dyzet e gjashtë pjesët e profetësisë. Ndërkaq, njëgjë që i përket profetësisë nuk është gënjeshtër!” (Transmeton: Buhariu dhe Muslimi)

Endrrat besnike kanë nevojë për interpretimin e personit kom- petent, domethënë, për zgjidhjen e shifrës nga personi kompetent.

Edhe interpretimi i ëndrrës është një dituri e dhënë, një dhunti hyjnore. Pas namazeve, Profeti, s.a.v.s., disa herë dëgjonte dhe interpretonte ëndrrat që i kishin parë sahabet dhe shpjegonte shfaqjet mbi të ardhmen të dukura në këtë formë.

Komentimi i ëndrrave,ëndrrat jan 3 llojesh:

Ibn Sirin

(Visited 151 times, 1 visits today)
Top