Domingo, 29/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Emri All-llah dhe studimi i psikologjise !

Emri All-llah dhe studimi i psikologjise !

 

Psikologu Holandez Vander Hoven,ka shpallur nje zbulim te ri mbi ndikimin e Kur’anit dhe perseritjen e fjaleve Allah si per paciente ashtu edhe per njerez te shendosh.

Profesori Danez e verteton zbulimin e tij me ndihmen e studimeve dhe hulumtimeve qe jane bere me pacientet ne nje periudhe trevjecare .Disa prej pacienteve ishin jomuslimane,ndersa te tjeret nuk dinin gjuhen Arabe dhe ata jane mesuar se si duhet te shqiptohet fjala Allah.Rezultati ishte i shkelqyeshem,posaqerisht te ata paciente te cilet vuajshin nga depresioni dhe kureshtja.

Gazeta Saudite EL-Watan ka njoftuar fjalet e Psikologut i cili ka thene: Muslimanet te cilet dijne me lexu gj.Arabe dhe Kur’anin e lexojne rregullisht,jane ne gjendje te mbrohen nga semundjet shpirterore.

Psikologet kane spjeguar se cdo shkronja ne fjalen:Allah ka ndikim ne sherimin e semundjeve shpirterore.Shkencetari i lartepermendur ne studimet qe i beri,theksoi se shqiptimi i shkronjes se pare te fjales,Allah shkronja -A-e liron sistemin frymemarres dhe e kontrollon frymemarjen.

Poashtu ka shtuar qe shqiptimi i shkronjes -LL- ne harmoni me gj.Arabe,gjuha duhet ngadalshem te prek pjesen e eperme te qiellezes duke bere nje pauz te shkurter e mandej ne menyre konstante duhet perseritur te njejten pauze,kjo menyre e lehteson frymemarrjen.

Poashtu shqiptimi i shkronjes se fundit, -H- e mundeson lidhjen ndermjet mushkerive dhe zemres,e kjo lidhje kontrollon rrahjet e zemres.

Gjeja me interesante ne kete hulumtim eshte fakti se Psikologet nuk jane muslimane por jane te interesuar per Diturite Islame dhe mshehtesite e Kur’anit fisnik.