Quinta-feira, 12/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Elektriciteti në atmosferë , rrufeja dhe breshëri

Elektriciteti në atmosferë , rrufeja dhe breshëri

Elektriciteti në atmosferë

Elektriciteti në atmosferë  dhe rrjedhimi i saj, p.sh.: rrufeja dhe breshëri tregohen në ajetet e mëposhtme:

“Ndërkaq, murmurima e madhëron (Zotin një) me falënderimin (që i takon) e Tij, (e madhërojnë) edhe engjëjt nga droja ndaj Tij. E Ai dërgon rrufetë dhe me ato godet kë të dojë. Ndërsa idhujtarët polemizojnë rreth Allahut, e Ai është ndëshkues i rreptë.” Rrad, 13.

“Lutje e vërtetë është vetëm ajo drejtuar Atij, e ata që u luten të tjerëve pos Tij, ata nuk u përgjigjen atyre asgjë tjetër, (gjendja e tyre është) vetëm si e atij që shtrin duart (prej së largu) nga uji, që ai (uji) t’i arrijë deri në gojën e tij, por (uji) nuk do t’i arrijë (sepse uji është send i vdekur e nuk kupton për etjen e tij). E lutja e jobesimtarëve (drejtuar pos Zotit) nuk është tjetër vetëm se dështim (kotësi).” Rrad, 14.

“A nuk e ke parë se si Allahu i drejton retë, pastaj i bashkon, i bën grumbull ato edhe atëherë e sheh shiun se si rrjedh prej tyre. Ai lëshon prej së larti, nga retë e mëdha si kodra breshër dhe me të godit këdo e ia largon atij që do. Shkëlqimi i vetëtimës së dritës së resë gati se s’ta merr të parët.” Nur, 43.

Në këto ajete tregohet qartë lidhja midis formimit të reve, të cilat përmbajnë breshër dhe dukurinë e rrufesë. Fillimisht lakmia për shkak të përfitimeve që sjellë, më pas frika, sepse kur bie është në dorë të Allahut të Plotfuqishëm. Lidhja midis dy fenomeneve është vërtetuar sot, në ditët tona.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Top