Sábado, 10/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Ekstremisti politik hollandez anti islam, pranon Islamin

Ekstremisti politik hollandez anti islam, pranon Islamin

holandeziEkstremisti politik hollandez anti islam, pranon Islamin

Hollandezi Ernaud Van Dor, antar I bordit në një komun të Lahajit dhe ish anëtar I partisë së djathtë të lirë anti Islame, e cila parti kryesohet nga Geert Wilders, njoftoi kalimin e tij në Islam, pa dhënë detaje të tjera rreth hyrjes së tij në Islam. Ai shkroi një twit në profilin e tij ku deklaroi shehadetin në arabisht dhe lajmi për këtë u përhap sikur flaka nëpër gazetat e hollandeze bile në gazetat belge, siç raportoi radio Hollanda. Një faqe e xhamisë në qytetin Lahaj kontaktoi Van Dor për të siguruar për Islamin e tij e ai e vërtetoi këtë gjë du treguar se I kishte dhënë leje edhe xhamisë që ta përhapin lajmin e kalimit të tij në Islam, Ai shpreh pendim për gjithë atë armiqësi që shprehte në rrjetet sociale dhe tha se injoranca ishte ajo që mbisundonte tek unë, ai gjithashtu falenderon gjitha mbështetjet dhe reagimet pozitive ndaj tij.

Burimi:islammemo
Përshtati:thirrjaislame