Sexta-feira, 7/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Egoja”!

“Egoja”!

“Egoja”!

Dr. Selman El-Aude

Isha duke medituar mbi kaptinën El-Alak, e cila është shpallja e parë Qiellore, dhe, pashë se nga qëllimet e saja, ishte edhe të shpallurit luftë kryeneçësisë dhe fryerjes së Egos, e cila është edhe shkaku i parë për të përgënjeshtruar të Vërtetat Hyjnore si dhe, për ta hedhur poshtë thirrjen Qiellore!

Meditova goxha gjatë mbi këtë çështje, nëpërmjet leximit të kaptinës, dhe me shumë qartësi mund të them se, e gjeta atë, si ilaç për injorancën e egosë dhe fryerjen e saj!

Mbase, ka mundësi që fryerja e egos dhe vetëkënaqësisë, të ndodh për shkak të prezencës së diturisë, ndaj dhe për këtë arsye në fillimin e kësaj kaptine ajeti erdhi shumë qartë në këtë formë “Lexo në Emrin e Zotit tënd”! (El-Alak 1)

Përktheu: Agron Islami

(Visited 192 times, 1 visits today)