Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Efekti i Hixhames në komponentet e gjakut dhe mbi parametrat lëkurorë të rasteve shëndetësore !

Efekti i Hixhames në komponentet e gjakut dhe mbi parametrat lëkurorë të rasteve shëndetësore !

Efekti i Hixhames në komponentet e gjakut dhe mbi parametrat lëkurorë të rasteve shëndetësore !

Bazuar ne këtë studim shkencor mostrat e marruna nga gjaku i keq i Hixhames kanë dallim signifikant (të theksuar) në përmbajtje në krahasim me mostrat e marruna nga gjaku venoz.

Studimi zbuloi 17 metabolitë dhe 16 cikle metabolike të cilat ishin ndryshe nga njëra tjetra dhe 8 nga to ishin më të theksuarat, duke përfshirë Kolesterolin, Kortizonin dhe Aldosteronin duke dhënë ndikim kështu në biosintezën e hormoneve steroide, boisintezën primare të acideve biliare, duke vazhduar me përfshirjen e acidit taurocholic, prodhimin e trupave ketone me acid 3-Hydroxybutyric acid, L-Argininën në D-Argininë dhe rrugën metabolike të D-ornithinës, ndikim e Taurinës dhe hypotaurinës nga acidi taurocholic, Dglukozën përgjegjëse për glukogjenezë dhe neoglukogjenezë , gjithashtu ndikimin mbi pyridozaminë e cila përfshihet në metabolizmin e Vitaminës B6.

Ky studim sugjeron Hixhamen (Terapinë e lagësht me kupa) si një tretman efektiv në mjekimin e një numri të madh të sëmundjeve mjekësore, duke përfshirë diabetin, crregullimet e yndyrës, sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut (kardiovaskulare), sëmundjet e sistemit imun, dhe disa sëmundje të lëkurës si humbja e flokut, hirsutizmi, aknet, urtikariet dhe psoriaza.

Univerziteti i Mjekësisë , Teheran, Qendra për Hulumtime të Lëkurës dhe Qelizave amë (stem cell).

Burimi: http://journalssc.com/en/articles/12654.html

Përzgjodhi dhe përktheu:
Dr.med. Flakron Sabedini
Hixhama Therapist.

(Visited 522 times, 1 visits today)