Quinta-feira, 18/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

EFEKTI DHE ROLI I SALLATAVE TË GJELBËRTA-JESHILE NË ORGANIZËM!

EFEKTI DHE ROLI I SALLATAVE TË GJELBËRTA-JESHILE NË ORGANIZËM!

Zarzavatet e gjelbëtra –jeshile përbëjnë sasi të konsiderueshme të klorofilit dhe të beta karotenit që ndihmojnë në shërimin e plagëve dhe ngritjen e imunitetit – rezistencës së trupit, dhe rirojnë lëkurën e rrudhur për shkak të duhanpirjes ose të ekspozimit të tepruar në diell dhe faktorëve tjerë.

Burimet e koncentruara të klorofilit janë: spinaqi, shpargu, sepci i gjelbërt, brokoli, lakër brukseli, mahunat, bizelet, lakër jeshile-kale, purinjët, ullinjt e gjelbërt, sallatë e gjelbërt dhe algat e detit, spirulina.

Klorofili përmirëson shkëmbimin e energjisë , me këtë e shpejton largimin e toksineve, ngadalëson rritjen e bakterieve dhe focon strukturën energjetike të qelizës.

(Visited 81 times, 1 visits today)