Domingo, 25/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Edukata e duasë!

Edukata e duasë!

Meditime Kuranore!

Edukata e duasë!

Prej edukatës së duasë është falënderimi dhe lavdërimi i Allahut para çdo gjëje, ashtu siç na ka mësuar Allahu në suren el Fatiha:
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ. الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ.
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ.
” Falënderimi i takon All-llahut, Zotit të botërave!
Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
Sunduesit të ditës së Gjykimit!
Ty të adhurojmë dhe prej Teje ndihmë kërkojmë!
(Fatiha: 1-4)
Pra, së pari falënderim dhe lavdërim Allahut, e pastaj kërkim(dua) për udhëzim:
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ
“Udhëzona në rrugën e drejtë!”
(Fatiha: 5).

(Visited 18 times, 1 visits today)
Top