Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Edukata e dhuratës (hedijes)!

Edukata e dhuratës (hedijes)!

Edukata e dhuratës (hedijes)!

1.Pranimi i dhuratës nëse dikush ta dhuron, sado qoftë e vogël ajo.
2. Nëse dikush është prezent aty, po qe e mundur ndarja e dhuratës, atëherë ndaje dhuratën me atë që ishte prezent në momentin kur t’u dha dhurata.
3. Dhuro hedije(dhurata) që t’i zbusësh dhe t’i afrosh zemrat me të tjerët, sidomos me ata me të cilët nuk i ke raportet e mira.
4. Falëndero atë i cili të dhuroi hedije.
5. Jepi përparësi të afërmve në dhuratat tua, pra fillo nga të afërmit.
6. Mos e refuzo parfymosjen nëse dikush të dhuron parfym ose dëshiron vetëm të të parfymos.

Përkthim

(Visited 291 times, 1 visits today)