Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A e prish agjërimin dializa?

A e prish agjërimin dializa?

pyetje pergjigje

Pyetja:

Pastrimi i veshkave për  agjëruesin, i sëmurë  i cili është i varur nga pastrimi i veshkave (dializa) është gjithmonë i lidhur me terapinë për pastrimin e veshkave dhe mund që i sëmuri  të jetë agjërushëm a e prish agjërimin?

Përgjigja:

Pastrimi i veshkave e shoqëron uji i cili depërton në brendësi të trupit dhe tërheq materie, e kjo e prish agjërimin. Për ketë ka dalë edhe fetva nga komisioni i përhershëm për fetvave në Arabinë Saudite, në Riad se pastrimi i veshkave e prish agjërimin, pasi e shoqëron uji dhe materie të cilat futen në fyt të agjëruesit dhe nxirren.

Marrë nga Libri:“Fetva të fikhut rreth çështjeve mjekësore të Ramazanit” nga dijetari i mirënjohur Shejh Salih Feuzan (Allahu e ruajt!)

Përktheu: Rashid Zulfiu

(Visited 66 times, 1 visits today)
Top