Quinta-feira, 2/4/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

E la nënën në shtëpinë e pleqve, kur shkoi ta takojë, ajo i tha diçka që e la pa fjalë…Lexoje

E la nënën në shtëpinë e pleqve, kur shkoi ta takojë, ajo i tha diçka që e la pa fjalë…Lexoje

Një ditë mori një telefonatë nga shtëpia e te moshuarve dhe i kërkojnë që të vijë sa ma shpejt pasi nëna e tij po e jepte shpirt.

Djali i nxituar shpejtoi për takimin e fundit me nënen e tij, i’u afrua afër për të dëgjuar fjalët dhe dëshirat e saj të fundit,

e pyeti nënën nese kishte ndonjë dëshirë te fundit.

Tha: Po, biri im.. të lutem pajise shtëpinë e te moshuarve me freskues sepse bën shumë nxehtë,

e këtu nuk ka, po ashtu pajise me frigorifer dhe ushqime , sepse shume netë kam fjetur e uritur.

Djali i mërzitur i drejtohet nënës e cila e jepte amanetin e fundit:

Nëne po pse nuk ma ke thene kete më parë e po ma thua tani?

Tha : Biri im, unë durova pa freskuese e pa frigorifer,

por me dhimbsesh ti sepse nuk je mesuar të jetosh pa to dhe do ta kesh shum vështirë kur fëmijet e tu do te sjellin këtu.

Tre personave nuk i refuzohet duaja
I dërguari i Allahut, Muhamedi, alejhi selam, ka thënë;

“Tre personave nuk i refuzohet duaja (nga Allahu):

1. Agjëruesi, derisa të bëjë iftarë.
2. Udhëheqësit, imamit të drejtë dhe
3. Duanë e atij që i është padrejtësi (zullum), Allahu e ngre mbi re (mbi qiej), i hapen asaj duaje dyertë e qiellit dhe Allahu thotë;

Pasha Krenarinë Time!
Do të ndihmojë, qoftë edhe pas një kohe.”

Vendosi kafaz në kokë:

Çelësin e ka vetëm gruaja e tij, ndërsa arsyeja do të ju befason.

Duhanpirësit e vërtetë kur të vendosin të ndërpresin pirjen e duhani ballafaqohen me shumë probleme.

Ata përdorin metoda të ndryshme, dëgjojnë të gjithë këshillimin e rrethit,

përdorin pilula të ndryshme kundër pirjes së duhanit, por kur asgjë nuk ndihmon, ata i qasen metodave radikale.

Turku i cili ka vendosur që në mënyrë radilake të heq dorë nga duhani është bërë hit i vërtetë në rrjetë sociale.

Ai ka vendosur kafaz në kokë, ndërsa çelsin e saj e ka vetëm gruaja e tij. Ajo ia hap vetëm kur është koha e ngrënies.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Top