Terça-feira, 31/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

A e keni ditur…?

A e keni ditur…?

bleta mjalti

A e keni ditur…

Gjashtkëndshet mund të përmbajë mjalt më shumë në hapësirë të njëjtën në krahasim me një katror ose trekëndësh.
Gjithashtu, nevoitet material më pak për të ndërtuar gjashtkëndshat se sa katroret ose trekëndëshat.

MashaAllah, cfar mrekullie e Krijuesit Madheshtorë…

” Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke thënë): “Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në atë (kosheret) që kanë ngritur njerëzit! Ushqehu me gjithfarë lloje frutash dhe ec rrugës së Zotit tënd përulshëm!”
Te gjithë këto janë urdhëra dhe ligje me të cilat Zoti e obligoi bletën. Duke qenë se ajo iu bind ligjeve dhe detyrave të caktuara nga Zoti:
”Nga barku i tyre del lëng ngjyrash të ndryshme, në të cilin ka ilaç e shërim për njerëzit. Vërtet që kjo është shenjë për ata që përsiatin.”
(Kuran, 68-69)

Tags: