Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

E DREJTA E ÇDO NJERIUT ËSHTË TË ËNDËRRON DHE SHPRESON!

E DREJTA E ÇDO NJERIUT ËSHTË TË ËNDËRRON DHE SHPRESON!

E drejta e pemës është të kërkon për veten ujë.
E drejta e luleve është ta përhap erën e parfumit të saj në ajër.
E drejta e fluturave dhe zogjve është të fluturojnë në qiell.
E drejta e çdo të sëmuri është të merr atë që i nevojitet për shërim.
E drejta e çdo njeriut është të ëndërron dhe të shpreson, pa dallim se a është pasanik apo fukara.
E drejta e çdo njeriut është të rrëfen çdo gjë që gjendet në zemrën e tij nga dashuria dhe përmallimi dhe mallëngjimi.
Mirëpo, nuk është e drejtë e tyre që ta kundërshtojnë atë që e caktoi Allahu për ta nga sprovat dhe belat.
Atyre u mbetet të stolisen me durim, dhe urtësi, dhe moral të mirë, dhe të kapen për bindjen dhe kënaqësinë!
Nga arabishtja: Irfan JAHIU