Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

A e dini cili është ajeti Kuranor që është gëzuar më së shumti Muhamedi alejhi selam?

A e dini cili është ajeti Kuranor që është gëzuar më së shumti Muhamedi alejhi selam?

 

I dërguari i Allahut (sal-lallahu alejhi ue selem) është gëzuar kur iu shpall ky ajet…??

Sahabët e Pejgamberit (sal-lallahu alejhi ue selem), kanë thënë: “I dërguari i Allahut (sal-lallahu alejhi ue selem), nuk është gëzuar me asnjë ajet tjetër më shumë se sa është gëzuar kur iu shpall ky ajet.”

Allahu (xh.sh.), thotë: Thuaj: “O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkuar me shumë gabime veten tuaj, mos e humbni shpresën ndaj mëshirës së All-llahut, pse vërtetë All-llahu i falë të gjitha mëkatet, Ai është që shumë falë dhe është mëshirues!”(Zumer/53)

Mos i humbni shpresat nga mëshira e Allahut edhe sikur mëkatet të jenë të mëdha dhe të shumta.Nëse njeriu kërkon falje dhe pendohet sinqerisht tek Allahu, Ai e falë njeriun.