Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

A e di ti se kush është Allahu?

A e di ti se kush është Allahu?

Allahu

Allahu është Zoti ynë.

Ai krijoi gjithë njerëzit.

Ai krijoi të gjitha pemët, lumenjtë dhe kodrat.

Ai krijoi qiellin, diellin, hënën dhe yjet.

 

Ai krijoi të gjitha kafshët, madje edhe insektet e vogla.

Allahu krijoi çdo gjë.

 

Pyetje:

Neve, a na ka krijuar Allahu?(Po, gjithsesi.)

Kafshët, a i ka krijuar Allahu? (Po, gjithsesi.)

Kush e krijoi diellin? (Allahu.)

Po kodrat, a i ka krijuar Allahu? (Po, gjithsesi.)

Kush i krijoi yjet? (Allahu)

Pos këtyre, çka ka krijuar Allahu?

(*) A i ka krijuar Allahu zogjtë që fluturojnë në qiell?(Po, gjithsesi.)

(*) Kush i krijoi retë?(Allahu.)

 

Burimi: Al-tamhid/

Nga gjermanishtja: Jusuf Kastrati