Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Dymbëdhjetë rregulla gjatë të ushqyerit

Dymbëdhjetë rregulla gjatë të ushqyerit

rregulla gjate ushqyerit

Katër janë obligim: të fillosh me Bismilah, ushqimi hallall, të jesh i kënaqur me atë që ke përpara prej ushqimit dhe falënderimi për dhuntinë.

Katër janë sunet: Drejtimi këmbës së djathtë dhe ulja mbi të majtën, ngrënia para vetit, ngrënia me tre gishtërinjtë e dorës se djathtë (nëse ushqimi është prej atyre ushqimeve që hahet me dorë) dhe lëpirja e gishtërinjve në fund të ushqimit.

Katër janë nga edukata: Pastrimi i duarve para dhe pas ushqimit, ngrënia me kafshata te vogla, përtypja e ushqimit dhe mos-shikimi në fytyrë ndaj atyre që hanë para teje .

Hasen Basri- Allahu e mëshiroftë.