Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dy thëngjij zjarri në zemër

Dy thëngjij zjarri në zemër

Zemërimi dhe epshi janë dy thëngjij zjarri në zemrën e birit të Ademit.

Për këtë Profeti -alejhi salatu ue selam- e urdhëroi birin e Ademit t’i shuajë ata me abdes, me namaz dhe duke kërkuar mbrojtje tek Allahu nga shejtani i mallkuar.

Allahu i Lartësuar thotë:

“Vallë, a po i urdhëroni njerëzit që të bëjnë të mira dhe vetveten e harroni, kur ju e lexoni  Librin (Teuratin)?! A nuk po mendoni?!” Bekare, 44.

Është epshi i furishëm ai që e shtyn njeriun për të mos vepruar mirë e për të harruar vetveten, prandaj Allahu i urdhëroi për diçka me të cilën mund të shuajë zjarrin e epshit dhe ajo është pajisja me durim dhe faljen e namazit.

Allahu i Lartësuar thotë:

“Kërkoni ndihmë (prej Allahut) me durim e me namaz! Kjo  është njëmend e vështirë, përveçse për të devotshmit.” Bekare, 45.

“Mëso fenë tënde”

Burimi Jetës

(Visited 198 times, 1 visits today)