Sábado, 24/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dy frikëra të përbotshme qenë që e ndoqën ego-n që prej njeriut të parë

Dy frikëra të përbotshme qenë që e ndoqën ego-n që prej njeriut të parë

Dy frikëra të përbotshme qenë që e ndoqën ego-n që prej njeriut të parë:
1. Frika nga vdekja
2. Frika nga çmendja.
Prindërit e njerëzimit Ademin (Adami) dhe Havanë (Eva) djalli i yshti për të ngrënë nga pema e ndaluar me arsyen, jo se do të nginjeshin, por se do të ishin të pavdekshëm. Ishte e para. Ngriti lartë moton e erosit! Arsye kjo, që ata i tundoi aq fortë, sa u zgjuan të gjitha dritat e erosit, humbën mendjen dhe e hëngrën frutin e ndaluar. Dashuria e mbijetesës është e rrënjëzuar në Thelbin e çdo krijese. Dhe si rrjedhim, égo pambarimisht lufton gjatë gjithë jetës për sigurinë EKZISTENCIALE me impulset në tru; varësisht vitalitetit të këtij të fundit, ato do të jenë më alarmante dhe paniku e orvatja do jenë më të theksuar.

Sepse ai kishte ardhur përpara se të vinte.

© Agron Islami

(Visited 26 times, 1 visits today)
Top