Terça-feira, 7/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dy dobi kryesore te gjumi dhe ja arësyeja kryesore së përse mbulohemi kur flemë

Dy dobi kryesore te gjumi dhe ja arësyeja kryesore së përse mbulohemi kur flemë

Dy dobi kryesore te gjumi dhe ja arësyeja kryesore së përse mbulohemi kur flemë

Ka dy dobi prej gjumit:

– Shqisat bien në prehje, pasi ato i ka kapur lodhja. Shqisat çlodhen pas veprimtarive të mundimshme të kohës kur njeriu është zgjuar.

– Dobia e dytë është tretja e ushqimit dhe përpunimi i përzierjeve, gjendjeve ose temperamenteve të ndryshme.

Gjatë gjumit, nxehtësia instiktive përqendrohet te procesi i tretjes, e kjo është arsyeja që trupi ftohet dhe ka nevojë të mbulohet kur fle.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Top