Quarta-feira’, 22/1/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Durimi dhe Sprova

Durimi dhe Sprova

Durimi dhe Sprova

“O ju besimtarë, bëni durim, bëhuni të qëndrueshëm kundër armikut, rrini të përgaditur dhe, që të shpëtoni, ruajuni dënimit të All-llahut.” (Ali Imran, 200.)

| Durimi

Allahu i Madhërishëm na shpalli që: njeriu është vazhdueshëm me sprovën në këtë botë, kjo sprovë e cila u caktua në pafillimsi.

Ballafaqimi i njeriut me sprovën është një nga dhuratat të Zotit. Njeriu nëse e tejkalon këto sprova, të çfarë do llojit qoftë; pasurisë, jetës, familjes, punës etj…, fiton ngritjen shpirtërore tek Zoti.

| E tani Sprova:

“Ai është që ka krijuar vdekjen dhe jetën që t`u sprovojë se cili prej jush është më vepërmirë.” (Mulk, 2).

Sprovat janë aq shumë sa që mundemi të themi; sa udhëtime tek Zoti kemi, aq edhe sprova të ndryshme kemi.

Sikurse thotë, Paulo Coelho, në Manul i Luftëtarit të Dritës: “Luftëtari, duhet të piqet në furrën e sprovës, që të mund të bëhet – i Dritës.”

Emir Shabani

(Visited 91 times, 1 visits today)
Top