Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

DUAJA NË MES DY SEXHDEVE

DUAJA NË MES DY SEXHDEVE

Një dua e shkurtër, por me domethënie të madhe që shumë prej pasuesëve të sunetit e neglizhojnë është duaja që bëhet në mes të dy sexhdeve.

Transmetohet prej Ibn Abasit, (Allahu qoftë i kënaqur prej tij), se  me të vërtetë i Dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ve selem) në mes dy sexhdeve thoshte:

“ALL- LLAHUMME GFIR LI VERHAMNI VEXHBURNI VEHDINI VERZUKNI.”

Që don të thotë: “O Zot, më fal mua, më mëshiro, më forco, më udhëzo, dhe më furnizo”.

Hadithin e ka shënuar Tirmidhiu, ndërsa Shejh Albani e vlerëson të saktë.

Mësoe këtë dua dhe fillo ta praktikosh në namaz për të arritur shpërblimin e Allahut në këtë botë dhe në ahiret.

Përshtati: Hoxhë Ismail Asllani

(Visited 363 times, 1 visits today)
Top