Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Duaja gjate daljes prej shtepise

Duaja gjate daljes prej shtepise

Duaja gjate daljes prej shtepise:

” O Zoti im, kerkoj mbrojtjen Tende qe te mos rreshqas ne mekat me fajin tim apo me nxitje te tjeterkujt, kerkoj mbrojtjen Tende qe te mos i bej padrejtesi ndokujt e as qe te me behet padrejtesi, kerkoj mbrojtje nga mosdija dhe nga sjellja injorante ndaj meje. ”
”Me Emrin e Allahut, tek Allahu mbeshtetem, s’ka levizje e as force perveq Allahut.” Transmetohet se atij qe kur te del prej shtepise thote kete lutje, i thuhet: Te mjafton Allahu, je i mbrojtur dhe i udhezuar. Prej tij largohen dhe bisedojne djajte: Cfare t’i besh njeriut qe eshte udhezuar, qe eshte i mbrojtur dhe te cilit si Strehues i mjafton Allahu!
(Transmeton Tirmidhiu, 3426)

Duaja perkatese gjate hyrjes ne shtepi:

” Me emrin e Allahut hyjme dhe me Emrin e Allahut dalim dhe te Zoti yne mbeshtetemi. ”
(Transmeton Ebu Davudi, 325)

(Visited 230 times, 1 visits today)