Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Duaja fjalet që duhet të themi kur bie shi!

Duaja fjalet që duhet të themi kur bie shi!

Shiu është një fakor i rëndësishëm për jetesën në tokë. Kjo për faktin sepse mungesa e shiut shkakton thatësirë në tokë dhe si rrjedhojë e saj lindin shumë probleme! Rënia e shiut është e rëndësishme dhe shumë me vlerë në tokat bujqësore por edhe në vendet e nxehta. Ndërsa në disa zona të tjera rënia e shiut shkakton probleme në përmbytje. Për të qënë të sigurt dhe për të pasur një shi të begatë fjalët që njeriu duhet të thotë janë:

All-llahumme eskina gajthen mugíthen merí`en meri’an nafi’an gajre dárrin ‘áxhilen gajre áxhilin.

 O Zot, të lutem na lësho shi të këndshëm, freskues, të dobishëm e jo të dëmshëm, të menjëhershëm e jo të vonuar.

Ebu Davudi 1/303, të cilën Albani e ka bërë të vërtetë në librin “Sahih Ebu Davud” 1/21