Terça-feira, 21/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Drejtësia dhe Islami, ja bota e Mavrajt

Drejtësia dhe Islami, ja bota e Mavrajt

mavraj

Mbrojtësi kosovar i Kombëtares së Shqipërisë, Mërgim Mavraj, në një intervistë për tabloidin e njohur gjerman ‘Bild’, ka folur gjerësisht rreth mënyrës së jetesës së tij.

Ai ka treguar se është besimtar i madh i fesë islame, duke shtuar se falet pesë herë në ditë (edhe kur është në autostradë!).

Lutet pesë herë në ditë

Bild: Dukeni djalë i qetë?
Mavraj: “Unë jam një person i cili është vështirë të vlerësohet nga njerëzit që nuk më njohin. Nëse nuk më pëlqen diçka, unë e tregoj atë. I respektoj të gjithë njerëzit. Kurrë nuk bëjë një fytyrë të mirë dhe një lojë të keqe. Unë e konsideroj veten të mirë dhe mendoj që kjo është më e drejtë”

Bild: Veproni në mënyrë të balancuar. Sekreti juaj?
Mavraj: “Unë kam provuar forma të ndryshme të meditimit. Unë jam shumë fetar. Unë merrem shumë me veten time, duke u përpjekur për të gjetur ekulibrin tim dhe të jem i përulur”

Bild: Sa shpesh luteni?
Mavraj: “Pesë herë në ditë. Lutja në vetvete është po ashtu një lloj meditimi. Shokët e mi më respektojnë plotësisht. Unë kur jam në autostradë, shkoj në një parking dhe lutem. E bëjë atë pothuajse kudo. Kjo është normale për mua. Kjo është jeta ime”

Konkurrenca dhe miqtë te Kolni

Bild: Ka shumë konkurrencë në mbrojtje…
Mavraj: “Konkurrenca është e nevojshme. Në fund, të gjithë përfitojnë prej saj. Çdo lojtar vazhdon të zhvillohet përmes konkurrencës”

Bild: Pse doni gjithsesi që të luani?
Mavraj: “Askush nuk dëshiron të ulet në stol. Gjithkush dëshiron ta ndjejë veten të nevojshëm. Ky është instinkt njerëzor”

Bild: Si i keni raportet me lojtarët. A jeni të gjithë miq?
Mavraj: “Nuk mendoj që duhet të jemi gjithmonë miq me të gjithë. Në rrjedhën e një karriere, ka pak miqësi. Ju vetëm duhet të mësoni ta respektoni secilin në mënyrë të drejtë”

(Visited 44 times, 1 visits today)
Top