Segunda-feira, 26/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dredhëzat luftojnë kancerin!

Dredhëzat luftojnë kancerin!

Dredhëzat luftojnë kancerin!

Studimet kanë treguar se dredhëzat dhe përbërësit e tyre janë në gjendje të ndalojnë zhvillimin e qelizave të kancerit

Shkencëtarët amerikanë, të cilët kanë studiuar ndikimin e ushqimit në sëmundjet e ndryshme, pohojnë se me anë të hulumtimeve eksperimentale në 15 vjetët e fundit kanë ardhur deri te të dhënat bindëse sipas të cilave dredhëzat mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit.

Studimet kanë treguar se dredhëzat dhe përbërësit e tyre janë në gjendje të ndalojnë zhvillimin e qelizave të kancerit duke vepruar mbi gjenet përgjegjëse për zhvillimin e kancerit.

Mirëpo, ata paralajmërojnë se këtë ndikim e kanë vetëm dredhëzat të cilat janë të kultivuara në mënyrë natyrale, pa spërkatës të cilët zakonisht përdoren.

(Visited 72 times, 1 visits today)