Terça-feira, 6/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Doktoresha me e re në botë

Doktoresha me e re në botë

doktoresha

Mjekësia është një nga profesionet më humanitare në botë – ndonjëherë një nga më të gjatë. Kur dikush regjistrohet në shkollën e mjekësisë, ne të gjithë e dimë se deri në kohën që ata të mbarojnë shkollën do të jenë rreth 30 vjeç-ose të paktën në fund të viteve të 20-ta.

 

Më ndryshe qëndron puna me këtë vajzë. Ikbal Asad (Eqbal Asa’d) është një vajzë muslimane Palestineze e cila jetonte ne kampin e refugjateve në Liban.

 

Ajo filloi studimet ne fakultetin e Mjeksise ne Katar kur ajo ishte vetëm 14 vjeç! Studimet i perfundoi ne moshen 20 vjeçare duke u bërë kështu mjekja më e re ne botë.

 

Zyra e Kryeministrit palestinez Ismail Hanie përgëzoi Ikballen per suksesin e saj qe e beri fituese te cmimit nobel per moshën më të re bechaler në mjekësi.

 

Ajo mori diplomën e Mjekësisë me nderime dhe vendosi rekord në Librin e Genisit si mjekja më e re në botë!

 

Asaj iu është ofruar për t’i vazhduar studimet e saja në Ohajo për tu bërë një Pediatër! Ne i dëshirojmë gjithë mirat asaj dhe falënderojmë atë për frymëzimin që na e ka dhuruar dhe për vullnetin e saj për ta ndryshuar botën.

doktoresha me e re ne bote