Sexta-feira, 15/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

DOBITË NGA RIKUJTIMI I SHPESHTË I VDEKJES

DOBITË NGA RIKUJTIMI I SHPESHTË I VDEKJES

meshtekna

DOBITË NGA RIKUJTIMI I SHPESHTË I VDEKJES

 

Në rikujtimin e shpeshtë të vdekjes ka dobi, nga to:

 

1. Rikujtimi i vdekjes nxit në përgatitje para se të zbritet njeriu në të.

 

2. I shkurton shpresat dhe dëshirat.

 

3. Të bën të jesh i kënaqur me pak nga furnizimi dhe risku.

 

4. E shton asketizmin në dynja dhe nxit për në ahiret.

 

5. I lehtëson fatkeqësitë dhe belat e dynjasë.

 

6. E frenon njeriun nga të ligat dhe mendjemadhësia dhe të zgjeruarit në kënaqësitë e dynjasë.

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 67 times, 1 visits today)
Top