Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dobitë nga leximi i librave

Dobitë nga leximi i librave

Dobitë nga leximi i librave:

 1. Libri largon pëshpëritjet e shejtanit, pikëllimin dhe brengën;
 2. Ai të ruan nga fjalët e paturpshme dhe mëkatet;
 3. Ai të mbron nga njerëzit e padobishëm;
 4. Libri ta zgjidh gjuhën, të zbukuron të folurit, të ruan nga theksi i gabuar dhe të pajis me elokuencë dhe retorikë të bukur;
 5. Libri të pasuron mendjen dhe ta pastron karakterin;
 6. Me libër hyn në begatinë e diturisë, forcon memorien dhe mbamendjen;
 7. Ai të ofron këshilla të shumta për përvojën e njerëzve, për këshillat e njerëzve të ditur dhe të urtë, që është shumë e dobishme;
 8. Libri të përgatit për shkencë, të njofton me kultura dhe civilizime të ndryshme.
 9. Me lexim rritet imani, posaçërisht nga librat me tematikë Islame. Libri është këshilla më e mirë, ai është armiku më i mirë i së keqes dhe admiruesi më i mirë i së mirës;
 10. Libri ruan mendjen, pushon trurin nga vështirësitë dhe brengat. Ai është ilaç për shqetësimin e zemrës dhe nuk i lejon mikut të vet të humb kohën;
 11. Libri e forcon njeriun në shkencë, ai i ndihmon të përvetësojë materien, të shprehet në mënyrë lucide dhe të njohë sekretet e urtësisë.

(Visited 246 times, 1 visits today)
Top