Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Dobitë e martesës!

Dobitë e martesës!

dobite

Dobitë e martesës!

1.Martesa është synet i vërtetuar nga i Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të.
2. Martesa jep qetësi shpirtërore dhe i jep stabilitet personalitetit të njeriut.
3. Martesa është sebep që njeriun e udhëheq drejt suksesit dhe përparimit.
4. Martesa kontribuon në lidhjen dhe afrimit e njëri-tjetrit në shoqëri.
5. Martesa i plotëson kërkesat epshore dhe ato emocionale.
6. Martesa e shton riskun.
7. Martesa e plotëson gjysmën e fesë.
8. Martesa është sebep i riskut me fëmi dhe trashëgimtarë.
9. Martesa është shëndet dhe mbrojte e trupit.
10. Martesa është dashuri dhe mëshirë.Allahu i Madhëruar thotë: “Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë”. Rum 21.

Nga arabishtja: Hoxhë Irfan Jahiu

Tags: