Quarta-feira’, 29/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

DOBITË E LËMOSHËS?

DOBITË E LËMOSHËS?

leosha
1- Lëmosha i hap dyert e Xhenetit.
2- Lëmosha është më e mira ndër veprat e mira dhe lëmosha më e mirë është ushqimi i të varfërve.
3- Lëmosha i bën hije pronarit të saj Ditën e Kiametit dhe e liron nga zjarri i Xhehenemit.
4- Lëmosha e fikën zemërimin e Allahut.
5- Lëmosha është ajo më e mira që i dhurohet të vdekurit dhe që i bën më së shumti dobi.
6- Lëmosha është pastrim për pasurinë dhe pastrim për shpirtin dhe shkak i shtimit të shpërblimeve.
7- Lëmosha është shkak për mbjelljen e lumturisë dhe ndriçimit të fytyrës Ditën e Kiametit.
8- Lëmosha pronarin e saj e siguron dhe e mbron nga frika e Ditës së Kiametit.
9- Lëmosha i shlyen mëkatet dhe i falen gjynahet.
10- Lëmosha është nga përgëzueset e përfundimit të mirë dhe shkak për lutjen e melekëve.
11- Ai që e jep lëmoshën është nga njerëzit e zgjedhur dhe për dhënien e saj shpërblehen të gjithë që marin pjesë në të.
12- Ai që e jep i janë premtuar mirësi të shumta dhe shpërblime të mëdha në dynja dhe në ahiret.
Nga arabishtja: Irfan JAHIU