Segunda-feira, 25/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Demet dhe dobite e duhanit!

Demet dhe dobite e duhanit!

duhani

Disa deme nga pirja e duhanit

1. Nese i pi 20 cigare ne dite,rreziku nga semundja e zemres dyfishohet;

2. Pirja e duhanit e dyfishon numrin e vdekjeve nga semundjet e zemres;

3. Perqindja e sulmit ne tru te piresit e duhanit eshte me e madhe per tre here se sa ate qe nuk e pin duhanin;

4.Perqindja e vdekjeve nga kanceri ne mushkri eshte per 11 here me e madhe se te ata qe nuk pine duhan;

5.Rreziku nga abortet spontante te grate qe pine duhan eshte me i madh si dhe rreziku nga lindja e femijve te vdekur ose jo te zhvilluar sa duhet;
Kush do te lirohet nga duhani,duhet te veproje fuqishem dhe te jete i vendosur.Shpesh here kur shohim rreklamaper mjete te ndryshme dhe ilace per t’u larguar nga vesi i pirjes se duhanit.Mirepo, ende nuk ka argumente shkencore se keto thenie jane te sakta.Nga keto mjete te ofruara jane:cigaret qe nuk jane te prodhuara nga duhani,hipnoza etj.Te gjitha keto kane vetem efekte relative dhe funksjonojne vetem te disa njerez.

Disa dobi nga lenia e duhanit

Ne librin e njohur mjekesore “Current” , te publikuara ne vitin 1994 thuhet:

1.Te permiresohet frymemarrja,
2.Te kthehet ndjenja per arome dhe shije,
3.Te duhen me pak koh per te zene gjumi,
4.Te permirsohet fuqia trupore keshtu qe mund te shetisesh me shume,
5. Zvogelohet rreziku nga pirja pasive e duhanit per anetare te tjere te familjes,
6.Te permirsosh vitalitetin i veneve dhe arterieve,
7. Zvogelohet numri i rrahjeve te zemres,
8. Zvogelohet niveli i diogsitit te karbonit ne gjak,
9. Zvogelohet rreziku nga zjarri per 5 perqind,
10.Dhe do te kursesh per vete parate e humbura.

(Visited 948 times, 3 visits today)
Tags:
Top