Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

DJALOSHI DHE PROBLEMET E TIJ

DJALOSHI DHE PROBLEMET E TIJ

djaloshi

Një djalë i ri iu ankua një dijetari dhe i tha: Unë jam një djalosh i ri, të cilit dashuria ndaj epsheve dhe pasioneve, ka filluar t’i bëhet problemi kryesor. Nuk munden ta ndali veten nga shikimi njerëzve dhe i vajzave nëpër tregje. Çfarë të bëj? Çka më sugjeroni dhe këshilloni?
Dijetari ia dha një gotë me qumësht të mbushur përplot dhe, e porositi që ta dërgon deri në një vend të caktuar, ku ndërkohë, ai do duhet të kalon nëpër treg pa mos e derdhur aspak qumështin nga gota.
Dijetari njërit nga nxënësve të vet i tha që ta shoqëron djaloshin deri në vendin e caktuar dhe e porositi ta rrah para të gjithë njerëzve nëse e derdh qumështin!
Dhe me të vërtet, djaloshi e dërgoi qumështin deri në vendin e duhur pa mos e derdhur fare nga gota.
Dijetari kur e pyeti se sa njerëz dhe vajza i shikove për rruge, djaloshi iu përgjigj: Dijetari im, nuk pash asgjë përreth meje. Isha i frikësuar se do të rrihem dhe do të poshtërohem para njerëzve nëse e derdhi qumështin.
Atëherë dijetari i tha: Kështu është edhe gjendja e besimtarit. Besimtari i frikohet Allahut dhe nënçmimit të Tij Ditën e Kiametit nëse i bën mëkate dhe gjynahe.
Nga arabishtja: Irfan JAHIU