Quarta-feira’, 28/7/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Djalli është armik i hapët i njeriut

Djalli është armik i hapët i njeriut

Jakubi Profet i thotë Jusufit të vogël që edhe ky më vonë do bëhej profet: “O biri im! Mos ua trego ëndrrën tënde vëllezërve të tu, që të mos kurdisin ndonjë gjë kundër teje, sepse, vërtet, djalli është armik i hapët i njeriut.” Surja Jusuf 4-5

Nëse vëllezërit e Jusufit dhe djemtë e një Profeti vuanin nga sëmundjet e zemrës mes tyre çdo të thuhet për njerëzit sot? Askush prej muslimanëve mos të mashtrojë vetveten duke menduar se është i drejtë dhe i pastër, por t’i lutet Allahut me sinqeritet që ta ruajë nga sëmundjet e zemrës që të mundohet të ruajë drejtësinë në veprime dhe pastërtinë e zemrës.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Top