Terça-feira, 27/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dituria mbi Allahun

Dituria mbi Allahun

“Dituria mbi Allahun është origjina e çdo diturie, është origjina e dituris së njeriut mbi atë që e bën të lumtur, mbi atë që e bën të plot, aty gjendet interesi i dynjasë dhe i ahiretit, kurse injoranca në këtë lëmi shkakton injorancën ndaj vetës, interesit dhe mënyrës së plotësimit të vetës, ndaj asaj që e pastron dhe e shpëton atë. Dituria mbi Të i sjell lumturi njeriut, kurse injoranca mbi Të është thelbi i çdo vuajtjeje.”

Ibën Kajim, rahimullah.
……………………
Pjesë nga libri:
“Bukuria e Jetës”
Autor: Hoxhë Bekir Halimi

(Visited 91 times, 1 visits today)