Domingo, 20/10/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dituria është më e mir se pasuria

Dituria është më e mir se pasuria

Abdullah Ibn Abbasi ka thënë:
“Dituria është më e mir se pasuria,
sepse dija është trashëgimi e profetëve,
ndërsa pasuria e faraonëve.
Dituria synon ta zaptoj e ta pushtoj zemrën tënde,
kurse ti lakmon që të zaptosh pasurinëëë.
Zoti i jep dituri atij që e do,
ndërkoh pasurin mund t’ia japte kujtëdo,
atij që e do dhe atij që s’e do.
Diturin nuk e poshtëron kopracia,
por as që i mungon bujaria,
ndërsa pasurisë këto cilesi i mungojn.
Kur vdes dijetari,
atë e përmendin përgjithmon,
e kur vdes një i pasur nuk e përmend kush,
por harrohet (nëse pasurin e tij nuk e
ka harxhuar për qëllime bamiresie).”

(Visited 86 times, 1 visits today)
Top