Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ditët e hixhames për muajin Nëntor – Vjeshta Sezona më e mirë për ta kryer Hixhamen!

Ditët e hixhames për muajin Nëntor – Vjeshta Sezona më e mirë për ta kryer Hixhamen!

Ditët e hixhames për muajin Nëntor – Vjeshta Sezona më e mirë për ta kryer Hixhamen!

17 Safer ( 6 Nëntor)
19 Safer (8 Nëntor)
21 Safer ( 10 Nëntor)

PARA dhe PAS Hixhames!

PARA:
Minimumi 2 orë para se ta bënë hixhamen pacienti nuk bënë të han asgjë nga ushqimet ( nuk është fjala për pije) 2 orë para hixhames preferohet të bënë dush, femrat nuk duhet të janë me cikel menstrual (3 ditë e para të ciklit)

PAS:
Atë ditë preferohet pushim është fjala për ata te cilët bëjnë punë të rënda fizike, 24 orë duhet të ju largohet prodhimeve të qumshtit, ushqim i lehte gjatë asaj dite!

VËREJTJE!

Përcaktimi i ditëve të hixhames nënkupton ditët e preferuara në të cilat e ka Preferuar ( jo obliguar) i Derguari alejhi we selam në çdo muaj hënor, mirëpo hixhamja mundë të bëhët edhe ditëve të tjera nuk është patjeter të praktikohet vetëm këto ditë, pastaj ditē të preferuar për hixhame po ashtu kemi edhe ditët e javes ato janë dita e Hënë dhe dita e Enjte, ndërsa nga sitnët e vitit kemi stinen e Pranveres dhe Vjeshtës!
Mirpo prap themi kur përsoni ka ndonjë sëmundje ku dhimbjet e saja janë të papërballueshme për pacientin atëherë nuk shikohet data, dita dhe koha, por e bënë Hixhamen menjëher, në momentin kur ti jepet mundësia e parë!

Përgatiti Inf.Qendresa Paqarizi

(Visited 571 times, 1 visits today)