Quinta-feira, 20/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

DISA URTESI NE ABDEST!DISA URTESI NE ABDEST!

DISA URTESI NE ABDEST!

LARJA E DUAREVE: “O Zoti im,ma jep librin ne anen e djathte”

SHPERLARJA E GOJES (el madmada): “O Zoti im, ma perforco gjuhen time ne shqiptimin e shehadetit”

FUTJA E UJIT NE HUNDE (istinshak): “O Zoti im,ma mundeso ta ndiej eren e Xhennetit”

QITJA E UJIT NGA HUNDA (istinthar): “O Zoti im,me shpeto nga era e zakkumit (peme e xhehennemit)”

LARJA E FTYRES: “O Zoti im,ndriqoje ftyren time diten kur do ti ndriqon dhe nxine ftyrat e krijesave Tua”

LARJA E DUARVE DERI NE BERRYLA:
DORA E DJATHTE: “O Zoti im,me bene prej te djathteve (te shpetuareve,atyre qe u jepen librat e shenimeve nga ana e djathte)

DORA E MAJTE: “O Zoti im,me shpeto prej te majteve (te humburve,qe u jepen shenimet e mekateve tyre nga ana e majte)”

MES-HI I KOKES: “O Zoti im,shpetoje koken time nga xhehenemi”

LARJA E KEMBEVE: “O Zoti im,mos lejo qe kembet e mia te rreshqasin nga rruga e drejte!”

P.S. Me pelqeu se si i kishin shkruar disa urtesi te abdestit ne gjuhen arabe,prandaj vendosa ta ndaj me vellezerit dhe motrat tona,me shpres qe ky abdest i yni ta fik zjarrin e xhehennemit per ne dhe te dashurit tone!
Prej sunnetit eshte thuhet ne fund te abdestit shehadeti.
Ka thene Pejgamberi alejhi selam:”kush merr si duhet abdest,e pastaj thote: “Eshhedu en la ilahe ille-l-Lahu vahdehu la sherike lehu ve eshhedu enne Muhammeden abduhu ve resulu-hu,Allahumme ‘xhalni minet-tevvabine vexhalni minel-mutetahhirine
i celen tete dyerte e xhenetit qe te hyje nga cila te done”
Muslimi dhe Tirmidhiu.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Top