Sexta-feira, 9/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Disa thënie të Pejgamberit alejhi selam të cilat flasin për mësyshin

Disa thënie të Pejgamberit alejhi selam të cilat flasin për mësyshin

syri

Disa thënie të Pejgamberit a.s. të cilat flasin për mësyshin:

“Mësyshi është realitet”.

“Lutuni Allahut t’u mbrojë nga mësyshi (nazari), sepse mësyshi është hak”.

“Mësyshi është realitet dhe po të kishte ndonjë gjë që do ta zhdukte diçka para afatit së paracaktuar për të, do të ishte mësyshi, andaj nëse ju kërkohet që të laheni për prishjen e efektit të syrit të keq, lahuni”.

“Ndonjë burrë mund të bjerë mësyshë, dhe ndikimi, me lejen e Allahut, mund të jetë aq i madh saqë ngjitet në një vend të lartë dhe rrëzohet që andej”.

“Mësyshi e fut burrin në varr dhe deven në tenxhere”. Që do të thotë se burri mund të vdesë nën ndikimin e syrit të keq dhe se deveja mund të shkojë pranë ngordhjes, e për pasojë të theret dhe të gatuhet në tenxhere.