Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

DISA PROBLEME NË JETËN SEKSUALE DHE SHËRIMI I TYRE

DISA PROBLEME NË JETËN SEKSUALE DHE SHËRIMI I TYRE

gruaja
• DISA PROBLEME NË JETËN SEKSUALE DHE SHËRIMI I TYRE • ..(30)

Afrodiziakët që forcojnë dëshirën seksuale
Nuk mund të kontestohet lidhja e forte në mes ushqimit të cilin njeriu e konsumon dhe dëshirës e aftësisë seksuale. Në këtë kapitull do të flasim diçka më shumë lidhur me këtë lidhje dhe rreth asaj se cilat udhqime ndikojnë pozitivisht në forcimin e dëshirës dhe aftësisë seksuale.
? A ekziston lidhja në mes hurmave të thata e të buta dhe seksit? ?
Allahu i Lartësuar thotë:
“Dhembjet e lindjes e detyruan atë që të shkonte te trungu I një hurme.
Ajo tha: “Ah, sikur të kisha vdekur para kësaj (ngjarjeje) dhe të isha harruar krejt!” Një zë e thirri nga poshtë: “Mos u pikëllo, se Zoti yt të ka bërë një burim uji poshtë teje! Shkunde trungun e palmës, që të bien mbi ty hurma të freskëta! Ha, pi dhe qetësohu.”
->(MERJEM 19, 23-26)<- Në anën tjetër, i Dërguari I Allahut salallahu alejhi ue selem thotë: “Banorët e shtëpisë në të cilën nuk ka hurma, ata janë të uritur.” ->(Buhariu)<- Ibën Kajimi thotë se hurmat, të thata e të njoma, janë shumë të dobishme dhe të ushqyeshme për trupin dhe e forcojnë fuqinë seksuale. Njeriu kur vazhdon në konsumimin e tyre, ato e forcojnë shpretkën. Posaçërisht janë të dobishme për forcimin e aftësisë seksuale kur janë të përziera me kokrra të pishës. Hurmat janë të pasura me vitaminë A, B2 dhe B6 dhe të gjitha këto vitamina ndikojnë fuqishëm në metabolizmin e qelizave. Vitamina A është posaçërishtë e rëndësishme në përtëritjen e qelizave seksuale te burri dhe te gruaja. Hurma është e pasur dhe me aminoacide që ndikojnë pozitivisht në punën e drejtë të kanaleve të sperms dhe të prostates. ? A ekziston lidhja në mes mjaltit dhe aftësisë seksuale? ? Allahu i Lartësuar thotë: “Nga barku i tyre del lëng ngjyrash të ndryshme, në të cilin ka ilaç e shërim për njerëzit.” ->(EN-NAHL 16, 69)<- Mjeku antik Hipokrati ka thënë: “Kush dëshiron që edhe pas të dyzetave ta ruaj rininë, atëherë në udhqim le ta fuse mjaltin.” Studimet e shumta tregojnë për dobinë e madhe të mjaltit në forcimin e aftësisë seksuale dhe në përgjithësi në shëndetin e përgjithshëm në gjithë këtë ka edhe qumshti i bletës i cili e forcon organizmin dhe aftësitë seksuale.” -------------------------------------------------------------- Pjesë nga libri: "Kënaqësia bashkëshortore" Autor: Nasiruddin Albani, Istanbuli dhe Vedat Lut -------------------------------------------------------------- Vazhdojnë postimet të kapitujve tjerë, inshaAllah..