Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

DISA PROBLEME NË JETËN SEKSUALE DHE SHËRIMI I TYRE

DISA PROBLEME NË JETËN SEKSUALE DHE SHËRIMI I TYRE

gruaja
• DISA PROBLEME NË JETËN SEKSUALE DHE SHËRIMI I TYRE • ..(29)

? Puna intelektuale a ndikon në dobësimin e dëshirës seksuale? ?
Po, puna intelektuale ndikon në dobësimin e dëshirës seksuale, sepse njeriu në gjendje të këtillë i nënshtrohet shqetsimit, ngarkesës nervore, por edhe histerisë. Për këtë shkak, një punë e këtillë duhet të jetë e kufizuar në kohë dhe në hapsirë, sepse njeriu ka obligime ndaj trupit të vet.
? A ndikon diabeti në aftësinë seksuale? ?

Po, diabeti ndikon në aftësinë seksuale dhe problemet e para që paraqiten këtu janë ereksioni i dobët, ndërsa për shkak të dobësimit të qarkullimit përiferik dhe për shkak të dobësimit të sistemit nervorë periferik.
Shërimi i këtij problemi arrihet me rregullimin e mirë të nivelit të sheqerit në gjak, duke iu larguar ushqimit me indeks të lartë glikemik, me përdorimin e terapisë dhe me aktivitete sportive, posaçërisht me shëtitje.
? Ejakulimi i burrit para gruas a është shenjë e dobësisë seksuale? ?
Ky është mendim i gabuar të cilën e kanë disa njerëz. Një qënrim i këtillë zgjon pesimizmin dhe futë shqetësim te shumë njerëz.
? Si të ndalohet ejakulimi i parakohshëm? ?
Burri në shumë mënyra mund të ndikojë në prolongimin e ejakulimit:
– Me futjen e organit gjenital në organin gjenital të gruas ngadalë, butë dhe me kujdes;
– Menjëherë pas futjes së organit gjenital, duhet t’i ndalojë lëvizjet;
– Duhet të mendojë për gjëra indirekte gjatë marrëdhënieve seksuale;
– Lëvizjet duhet t’i bëjë gradualisht.
————————————————————–
Pjesë nga libri: “Kënaqësia bashkëshortore”
Autor: Nasiruddin Albani, Istanbuli dhe Vedat Lut
————————————————————–
Vazhdojnë postimet të kapitujve tjerë, inshaAllah..