Terça-feira, 31/3/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Disa norma ne lidhje me “Gromësirën”

Disa norma ne lidhje me “Gromësirën”

Disa norma ne lidhje me “Gromësirën”:

– Ta pengosh ate dhe ta largosh sa te kesh mundesi (per te mos i lenduar njerezit). Kjo bazuar ne hadithin e Profetit qe thote: “Largoje (distancoje) prej nesh Gromesiren tende.” Albani e konsideron si hadith te mire (Hasen).
– Prej normave qe duhen treguar, eshte mos ngritja e zerit dhe pengimi i eres qe del nga goja per shkak te saj (Gromesires).
– Nuk eshte saktesuar ne hadithe qe pas gromesires te thuhet: “El hamdulilah ala kuli hal.” [Ibn Uthejmin].
I derguari i Allahut (alejhi selam) ka thene: “Banoret e xhenetit do te hane e do te pijne ne xhenet. (Aty) nuk do te peshtyjne, nuk do te urinojne, nuk do kene jashqitje e as rrjedhje hundesh. I thane: Cfare ndodh me ushqimin e tyre? Ai tha: Ushqimi i tyre (tretet) gromesire dhe djerese me arome misku. [Muslimi].

(Visited 157 times, 1 visits today)
Top