Terça-feira, 26/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Disa nga SHENJAT që tregojnë se nivelet e sheqerit në gjakun tuaj janë shumë të larta

Disa nga SHENJAT që tregojnë se nivelet e sheqerit në gjakun tuaj janë shumë të larta

Glukoza në gjak tregohet nga niveli i sheqerit në gjak dhe është burimi kryesor i energjisë për trupin.
Ne marrim glukozën përmes ushqimit, dhe më pas ajo shpërndahet në të gjitha qelizat.
Hiperglicemia ose sheqeri i lartë i gjakut ndodhin kur glukoza nuk përdoret siç duhet nga trupi (ky është diabeti i tipit 2), ose kur trupi nuk ka glukozë të mjaftueshme (ky është diabeti i tipit 1).
Nëse diabeti zgjat më gjatë, muaj dhe vite, mund të dëmtojë organe të caktuara, duke përfshirë veshkat, sytë, enët e gjakut dhe nervat.

Shenjat që tregojnë se sheqeri i gjakut është shumë i lartë:

Faktore të ndryshëm qe mund të rrisin nivelet e sheqerit në gjak:
• marrja e dozës së gabuar të ilaçeve ose mungesa e dozës
• mbi trajtimin e një sheqeri të ulët në gjak (hypoglycemia)
• Stresi
• mungesa e ushtrimeve
• një sëmundje (për shembull të ftohur)
• dehidratimi
• konsumimi i ushqimeve te gabuara
• disa lloje ilacesh
Gjithashtu, fëmijët dhe të rinjtë mund të përjetojnë kapituj të rastësishëm të hiperglikemisë.
Simptoma të larta të sheqerit në gjak.Rritja e nivelit të sheqerit në gjak nuk do të thotë domosdoshmërisht një diabet.Disa njerëz me hiperglikemi, nganjëherë nuk përjetojnë asnjë shenjë të këtij gjendje.

Simptomat më të zakonshme të hiperglikemisë janë:
• Shikim i turbullt
• Urinimi i shpeshtë (ose urinimi gjatë natës)
• Goje e thate
• Vështirësi për t’u përqëndruar
• Impotenca
• Shërimi i ngadaltë i plagëve dhe prerjeve
• Infeksionet periodike
• Probleme të stomakut
• Rritja e etjes
• lodhje e vazhdueshme
• Lëkura e thatë
• Yndyra e tepërt e barkut ose shtimi i peshës
• Uria e vazhdueshme
• Problemet nervore

Burimi: healthylifestylezone.com
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 751 times, 1 visits today)
Top