Domingo, 11/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Disa nga shenjat me kryesore te autizmit

Disa nga shenjat me kryesore te autizmit

Disa nga shenjat me kryesore te autizmit;
Nuk i pergjigjet emrit te vet ne moshen 12 muajshe,
nuk deshiron te luaje me lodra,
shmang kontaktin me sy dhe do te jete i vetem,
shfaq aftesi te te folurit shume vone,
perserit fjale apo fraza disa here (ekolalia),
jep pergjigje te parenditura mire,
perplas duart,
godet trupin ose ben rrotullime ne vend,
ka reaksione te pazakonshme ndaj tingujve dhe shijeve te ndryshme.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Top