Domingo, 29/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Disa nga dobitë e lutjes

Disa nga dobitë e lutjes

Disa nga dobitë e lutjes.
Dobitë e lutjes janë:
* Të afron pran Allahut Madhërishëm.
* është prej mjekimit më të dobishëm për sëmundjet bashkohore si brenga,pikëllimi dhe shqetësimi.
* më anë të lutjes mund të ndihmon vëllan dhe zbaton hadithin”kush prej jush ka mundësi ti sjell vëllait ndonjë dobi,le ta bëjë atë!”
* Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka thënë:
-“All-llahu zemërohet më ate që nuk kërkon (asgjë) prej tij”
-“All-llahu është i turpshëm dhe bujar.i vjen turp-kur njeriu i çon duart(dhe i lutet)-t’i kthejë bosh dhe të pikëlluar.
-“Dora e All-llahut është (gjithnjë) plot“.
Lutjet më të mira e më të bukura janë nga Kur’ani famelartë prandaj fillojm më lutje nga Kur’ani ku këto lutje kan përparësi ndaj lutjeve të tjera,ku Lavdërimi i Lavdiplotit është dua,sepse Ai e din nevojat tona dhe pikërisht nisemi nga lutjet e më të dashurve të Allahut Madhërishëm, Pejgamberëve: