Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Disa mënyra për shërimin e mësyshit

Disa mënyra për shërimin e mësyshit

Njëra nga mënyrat e shërimit është ajo që të vihet dora në kokën e atij që ka marrë mësysh e pastaj të këndohet duaja: (Bismil-lahi erkike, vall-llahu jeshfike min kul-li dain ju’dhike ve min kul-li nefsin ev a’jnin hasi-dinil-lahu jeshfike, bismil-lahi erkike). “Me emrin e All-llahut ta këndoj këtë rukje, All-llahu të shëron nga çdo sëmurje që të mundon dhe prej çdo personi ose syri ziliqar All-llahu të shëron. Me emrin e All-llahut ta lexoj këtë rukje”.Ose të këndohet duaja:

(All-llahumme rebbennasi edhhibil-be’se, vesh-fi entesh-Shafi, la shifae il-la shifauke la jugadiru sekamen).
“Zoti im, Zot i të gjithë njerëzve, largoje sëmurjen, shëroje, sepse Ti je shërues nuk ka ilaç pos ilaçit Tënd që mundet t’i qëndrojë ballë sëmurjes”.

Ose i këndon suret:

– Ihlas dhe Mua’vvidhetejn.