Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Disa këshilla të jetës së përditshme

Disa këshilla të jetës së përditshme

keshilla

Allahu thotë në një ajet kuranor: “Përkujto se me të vërtet përkujtimi besimtarëve u bën dobi.”

1. Kanë thënë se koha është si floriri e realiteti është se koha është me e vlefshme se floriri, se koha që kalon nuk kthehet e floriri i humbur mund të gjendet.

2. Koha humbet në katër mënyra:

a)       të mos bësh asgjë;

b)       të mos e bësh atë që duhet;

c)       të mos e bësh në kohën e duhur;

d)       të mos e bësh ashtu si duhet.

3. Jeta është aq e shkurt sa që duket se po hyn në një dhomë për një dere e po del për një tjetër.

4. Të afatizosh do të thotë ta përfundosh, të përfundosh do të thotë të marrësh atë që e meriton, e merita jote është dënimi apo shpërblimi.

5. Njeriu është i përbërë prej ditëve, iku një ditë, iku një pjesë e jotja.

6. Nuk është i ri ai i cili ka energji, por i ri është ai që ka dituri.

7. Dituria është si ulliri i cili jep frutat më vonë.

8. Jeta është moment i vdekjes, të jetosh do të thotë të vdesësh.

E lusim Allahun që këto këshilla të jenë të dobishme, për ne dhe ju, duke shpresuar në shpërblimin e Allahut!

(Visited 108 times, 1 visits today)
Tags:
Top