Sexta-feira, 10/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Disa këshilla për dhëmbët!

Disa këshilla për dhëmbët!

dhembet
Si pas studimeve te fundit është konstatuar se për të pasur
A – “Dhëmbë të shëndosh”
Gjatë larjes së dhëmbëve duhet të keni kujdes në dy gjëra tepër përcaktuese:
1 – Të lahen dhëmbët mbi tre minuta – 2 herë në ditë (çfarë do lloj pastruesi dhëmbësh qoftë, pasi që kohëygjatja është konstatuar se është përcaktuese
2 – Pastruesit e dhëmbëve të përmbajnë flour.

B – Dhëmbë të bardhë sikurse me përdorur zbardhues (mos keni nevojë të shkoni tek stomatologu për të pasur dhëmbë sa më tërheqës):
1 – Lani dhëmbët mbi tre minuta – 3 herë në ditë

Këshilla shtesë nga ne:
I Dërguari i Allahut-paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, na ka këshilluar gjithashtu për pastrimin e dhëmbëve dhe atë përmes misvakut, madje në atë kohë i ka urdhëruar shokët e tij këtë gjë ta shndërrojnë në zakon madje ai ka thënë: “Kujdesuni për misvakun ngase ai e pastron gojën dhe e kënaq Allahun.” (hadithi sahih)

(Visited 134 times, 1 visits today)
Top