Quarta-feira’, 27/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Disa keshilla lidhur me personin e semure të cilit i bëhet rukje

Disa keshilla lidhur me personin e semure të cilit i bëhet rukje

Disa keshilla lidhur me personin e semure të cilit i bëhet rukje(sherim me kuran)

Të jetë i bindur se shërimi vjen prej Allahut, subhanehu ue teala, ndërkohë që rukja, ai që bën rukje, mjeku dhe barnat janë vetëm shkaqe të shërimit.
Të jetë i vetëdijshëm për vlerën e madhe të Kur’anit i cili, me lejen e Allahut, është shërim për çdo sëmundje.
Të mos i ngarkojë ata që bëjnë mjekim me rukje me fallxhorët dhe magjistarët.
T’i drejtohet sinqerisht Allahut, subhanehu ue teala, dhe t’i mbështetet vetëm atij duke qenë i bindurnë vërtetsinë e ajetit: “Dhe kur të sëmurem Ai më shëron.”
Pendimi nga mëkatet dhe pranimi i gabimeve të bëra.
Lutje të shumta dhe të përpikta në kërkim të shërimit.
Vazhdimësia në rukje dhe në leximin e lutjeve (dhikrit) të mëngjesit dhe mbrëmjes.
Sadakaja e shpeshtë.

(Visited 92 times, 1 visits today)
Top