Sexta-feira, 10/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Disa gra i përgojojnë bashkëshortët e tyre duke ua përmendur mangësitë dhe gabimet përpara fëmijëve. Cila është këshilla juaj ndaj një sjellje të tillë?

Disa gra i përgojojnë bashkëshortët e tyre duke ua përmendur mangësitë dhe gabimet përpara fëmijëve. Cila është këshilla juaj ndaj një sjellje të tillë?

pyetje pergjigje
• TË DREJTAT E BASHKËSHORTIT • ..(10)
? Pyetjet e pjesës së parë ?
Pyetje:
Allahu ju shpërbleftë me të mira! Ndodh që disa gra i përgojojnë bashkëshortët e tyre duke ua përmendur mangësitë dhe gabimet përpara fëmijëve. Cila është këshilla juaj ndaj një sjellje të tillë? Allahu ju shpërbleftë!

Përgjigje:
Në realitet ky është një problem i madh që sjell pasoja nëse gruaja bëhet arrogante dhe e kundërshton të shoqin, aq më tepër kur ajo e përcjell këtë arrogancë dhe kundërshti tek fëmijët e saj. Një grua e tillë përpiqet që të largojë besimin e fëmijëve ndaj babait të tyre, të ulë autoritetin e babait para dhe vazhdimisht mundohet t’i bëjë fëmijët e tij të mos i përgjigjen urdhrit të babait të tyre, derisa çështja arrin deri në atë pikë saqë qorton fëmijët nëse tregohen të gatshëm të bëjnë atë që thotë babai i tyre. Nuk ka dyshim se një gjë e tillë është e ndaluar.
Dijetarët kanë thënë se nëse gruaja ndikon tek fëmijët e saj duke i nxitur ata kundër babait të tyre, Allahu i Madhëruar ka për të bërë që ajo të shohë me sytë e saj përfundimin e keq të kësaj vepre të shëmtuar. Ndoshta do të vijë një ditë kur ajo të ketë nevojë për mendimin e babait të fëmijëve të saj, për drejtimin e tij apo për udhëheqjen e shtëpisë së saj, mirëpo shtëpia e saj atëherë do të jetë e braktisur. Kështu ajo do të qëndrojë e dobët përballë situatave të vështira dhe e paaftë për t’i ndryshuar ato. Ajo mund të pendohet, por në një kohë kur pendimi nuk ka më dobi. Ajo mund të ndiejë dhembje, por kur gjërat tashmë janë shkatërruar nuk i bën dobi dhembja.
Gruaja nuk duhet të jetë përcjellëse e arrogancës dhe atyre kundërshtive tek fëmijët e saj, përkundrazi, duhet t’u mësojë atyre dëgjueshmërinë dhe bindjen. Ajo gjithashtu duhet t’i mësojë fëmijët e saj t’i binden babait të tyre sepse kjo është në përputhje me hierarkinë familjare dhe shkak i marrjes së vendimeve të drejta në jetë.
Kush u mëson të tjerëve një të keqe, ai do të marrë mëkatin e vet dhe mëkatin e atij që vepron sipas kësaj të keqeje. Pra, nëse gruaja u mëson fëmijëve që të bëhen arrogantë ndaj babait të tyre, atëherë ajo merr edhe mëkatin e sjelljes së keqe të fëmijëve të saj përkundrejt babait të tyre. Allahu na ruajt!
Gruaja duhet të përpiqet t’i mësojë fëmijët e saj që të duan babanë e tyre, ta nderojnë, ta respektojnë, t’i binden, të sillen mirë me të. Nëse vepron kështu, atëherë Allahu do t’ia kënaqë asaj syrin duke parë që fëmijët e saj sillen me të ashtu siç ajo i ka mësuar të sillen me babanë e tyre. Allahu e di më mirë!
————————————————————–
Pjesë nga libri: “KODI I FAMILJES”
Autor: Muhamed el-Muhtar ESH-SHINKITI
————————————————————–
Vazhdojnë postimet të kapitujve tjerë, inshaAllah..

(Visited 76 times, 1 visits today)
Top